JURY CAFÉ

A Melbourne-tól 5 mérföldre elhelyezkedő Pentridge Village korábban Pentridge Prison néven volt „nevezetes”. A börtön 1997-es bezárása után az épület lakó- és bevásárló komplexum lett, melynek köszönhetően a névváltoztatás mellett a helység arculatváltása sem maradhatott el. Az épületben kialakított kávézó mind belső kialakításában, mind nevében visszautal az épület múltjára, de a börtönt általában jelképező rácsok, szűk ablakok és szürke falak helyett az ausztráliai Biasol: Design Studiónak köszönhetően sokkal vidámabb hangulat várja az odalátogatókat.

A Café Jury névre keresztelt kávézóban a nyers fa, a beton és a falakon, a pulton, illetve a mennyezeten kialakított háromszög alakzatok puritánságába a fekete, a fehér, a kék és a rózsaszín árnyalatai lehelnek életet. A 475 négyzetméteres teret további kiegészítők díszítik, miközben segítik megőrizni annak múltját is: a Nud Collection vérvörös kábelei és a Plumen égők véletlenszerű cikk-cakkban fonják be a falakat, vagy épp lógnak le a mennyezetről. A JURY logó köré kialakított pultot pedig egy helyi vállalkozás, a Pop Plant beton növénytárolói és az abban elhelyezett növények teszik barátságosabbá.

Jury-By-Biasol-Design-Studio_dezeen_784_0 Jury-By-Biasol-Design-Studio_dezeen_784_1 Jury-By-Biasol-Design-Studio_dezeen_784_2 Jury-By-Biasol-Design-Studio_dezeen_784_3 Jury-By-Biasol-Design-Studio_dezeen_784_5(source)